Badminton training is een zware aangelegenheid

Badminton training: ook conditietraining is belangrijk

Badminton training, met mijn jarenlange ervaring als tennisser had ik enorm onderschat hoe broodnodig dit is. Ten eerste gebruik je hele andere spieren dan bij tennis. Bij badminton sla je natuurlijk vrijwel altijd boven je hoofd terwijl je met tennis vaak zijwaarts slaat. Het zijn dus andere spieren die belast worden, en als deze niet getraind zijn wordt je erg snel moe in een wedstrijd. Dit merkte ik vooral bij mijn eerste paar competitiewedstrijden. Ik begon in al deze wedstrijden ijzersterk maar na een half uur werden mijn spieren ontzettend moe. Een ander reden waarom badminton training zo nodig is is het feit dat het spel enorm snel is. De bewegingen zijn enorm explosief waardoor je een heel andere vorm van conditie nodig hebt. Inmiddels heb ik toegegeven en ben ik ook een paar keer per week keihard aan het trainen. Al met al heb ik enorm veel respect gekregen voor onze Nederlandse badminton toppers, het is een enorm zware en moeilijke sport.